KEUKENVERLICHTING
Net als een gezond gebalanceerd ontbijt, heeft jouw keuken de juiste balans van verlichting nodig om de taken van de dag te volbrengen.
In de keuken ben je continue in beweging. Je begint je dag met het maken van ontbijt. Later werk je in de keuken aan het maken van lijsten. De kids komen thuis en maken hun huiswerk en begin je aan de voorbereidingen voor het avondeten. 's Avonds dim je het licht in de keuken naar sfeerverlichting. De keuken is dus echt een werkpaard in huis. En de juiste verlichtingsmix - onderbouwverlichting, inbouwspots, pendels voor eilandaccentuering of LED strips onder de kasten of bij de plinten zorgt ervoor dat hij geschikt is voor alle taken.
Keukenverlichting onderbouw
In veel huishoudens wordt de keukenverlichting onderbouw als onderbouwverlichting gebruikt. Zowel inbouwspots als opbouwspots worden dan onder de keukenkastjes geplaatst. Het voordeel van deze keukenverlichting onderbouw is dat de LED Lampen niet zichtbaar zijn, maar wel mooi licht geven. Een ander voordeel is dat de transformator, ook wel LED Driver genoemd, op de keukenkast uit het zicht te plaatsen is.
Keukenverlichting plafond
Naast keukenverlichting onderbouw is keukenverlichting plafond ook heel erg belangrijk. De LED Lampen in het plafond zijn vaak uw belangrijkste lichtbron. U kunt dan denken aan inbouwspots, opbouwspots, maar ook aan hanglampen. Welke lamp u kiest heeft vaak te maken met persoonlijke voorkeur.
Als u kiest voor inbouwspots kunt u kiezen voor inbouwspots met LED Driver of zonder LED Driver.
Inbouwspots 230V
Als u kiest voor inbouwspots zonder LED Driver, dan kiest u voor inbouwspots 230V. Het grote voordeel is uiteraard dat u geen LED Driver nodig heeft. Een groot nadeel is dat u minder keuze heeft in wattage. Een ander nadeel is dat deze inbouwspots een iets beperktere levensduur hebben.
Inbouwspots met LED Driver
Als u kiest voor inbouwspots met LED Driver dan verruimt u uw mogelijkheden. In de eerste plaats heeft u de keuze tussen 12 volt en 24 volt. Verder is het assortiment aanzienlijk. Of u nu op zoek bent naar ronde of vierkante inbouwspots. Of u nu op zoek bent naar zwarte, witte, RVS-look of een andere kleur inbouwspot. Vaak zijn deze inbouwspots te leveren. Op de LED Driver is vrij eenvoudig een controller aan te sluiten. Hierdoor kunt u de LED Lampen op verschillende manieren bedienen. U kunt dan gebruik maken van één of meerdere (draadloze) wanddimmers of een afstandsbediening. U kunt de inbouwspots zelf bedienen in combinatie met Philips Hue.
Keukenverlichting onderbouw dimbaar
Alle keukenverlichting onderbouw is dimbaar. U kunt deze keukenverlichting onderbouw dimbaar bedienen met een (draadloze) wanddimmer, een afstandsbediening of een infrarooddimmer. U kunt de keukenverlichting onderbouw dimbaar ook bedienen in combinatie met Philips Hue.
Keukenverlichting onderbouw koppelbaar
Alle keukenverlichting is onderling koppelbaar. Wij leveren de LED Driver met een verdeelblok. Hierop kunt 6, 12 of meerdere keuken lampen op aansluiten. U kunt ook verschillende keukenspots (ronde en vierkante) bestellen en deze met één afstandsbediening bedienen.
LED verlichting
LED verlichting is op het moment de beste manier van verlichten:
Energiebesparing: je bespaart tot bijna 70% op je energierekening als je overstapt op LED verlichting. In sommige gevallen kan de besparing nog veel hoger zijn.
Milieu: alle LED verlichting is recyclebaar. Hierdoor belasten we het milieu veel minder.
Levensduur: LED verlichting heeft een erg lange levensduur. We leveren zelfs LED verlichting die ruim 50.000 branduren meegaan. Ter vergelijking een gloeilamp heeft 1.000 branduren en een halogeenlamp 2.000 branduren.
Korte terugverdientijd: De prijs van LED verlichting ligt vaak hoger dan de prijzen voor gloeilampen en halogeenverlichting. Door de hoge levensduur, maar ook door de lagere energierekening heeft u dit al snel terugverdiend. De prijzen dalen ook steeds sneller, waardoor de terugverdientijd nog veel lager wordt.
Functies van licht
Licht heeft 3 soorten functies:
Omgevingsverlichting: dit is vaak uw belangrijkste lichtbron. Plaats deze het liefst zo hoog mogelijk. U kunt dit doen in combinatie met hanglampen, inbouwverlichting of onderbouwverlichting.
Taakverlichting: omgevingsverlichting gebruikt u om u door de keuken te bewegen. Het nadeel van omgevingsverlichting is dat u last kunt hebben van schaduwen. Door gebruik te maken van taakverlichting kunt werkoppervlakten en kasten goed verlichten, zodat u veilig maaltijden kunt bereiden, recepten kunt lezen en gemakkelijk recepten op een plank kunt vinden.
U kunt hierbij denken aan onderbouwverlichting, kastverlichting of LEDstrips.
Accentverlichting: dit is vaak de kers op de taart. U heeft een hele mooie keuken. U heeft mooie inbouwspots, kastverlichting en onderbouwverlichting. Met accentverlichting kunt u favoriete elementen accentueren. Denkt u hierbij aan trapverlichting, plintverlichting of iedere andere vorm van verlichting die één element extra belicht.
Dimbare keukenverlichting
Het is een erg groot pluspunt als LED verlichting dimbaar is. We kennen de volgende opties:
Niet dimbare LED verlichting: deze verlichting kent alleen de stand aan of uit. Het bedienen van de verlichting kan met een wandschakelaar gebeuren. Een andere optie is de stekker uit het stopcontact te halen.
Dimbare LED verlichting: bij dimbare LED verlichting kun je het vermogen van de LED Lamp veranderen. Deze kun je verminderen of vergroten. Als je deze vermindert geeft de LED Lamp minder licht en als je deze vergroot geeft de LED Lamp meer licht. Door de LED Lamp te dimmen kun je sfeer in de kamer creëren. Een ander voordeel van dimmen is dat je minder vermogen gebruikt en de LED Lamp dus energiezuiniger is.
Dynamische LED verlichting: bij dynamische LED verlichting heb je nog meer opties. Bij dynamische LED verlichting kun je naast dimmen ook de lichtkleur instellen. Bij dynamische verlichting wordt vaak een range aangegeven: bijvoorbeeld 2200K-3000K. Dit betekent dat je alle lichtkleuren tussen 2200K en 3000K kunt instellen. Daarnaast kun je de LED verlichting dimmen. Meestal wordt bij dynamische verlichting gebruik gemaakt van een afstandsbediening.
Slimme verlichting
Steeds vaker hoor je "slimme verlichting", maar wat houdt dit in? Bij slimme verlichting kun je jouw LED Lampen bedienen via je mobiele telefoon of tablet. Met je mobiele telefoon of tablet kun je jouw LED Lampen aan- of uitdoen, dimmen, de lichtkleur instellen, maar ook programmeren volgens een bepaald programma.
Wij maken voor slimme verlichting gebruik van Mi-Boxer voorheen Mi-Light). De Lampen van Mi-boxer zijn erg veelzijdig en kunnen 16 miljoen kleuren aannemen. Daarnaast kunnen deze lampen zowel binnen als buiten gebruikt worden.
Fabrikanten keukenverlichting
Wij werken voor onze keukenverlichting samen met zeer gerenomeerde fabrikanten:
Deze fabrikanten leveren uitstekende kwaliteit, een goede service en hebben een uitgebreid assortiment. Een ander groot voordeel van deze fabrikanten is dat ze Duits en Italiaans zijn. Dit betekent in de praktijk dat de lijnen kort zijn, maar ook dat de fabrikant betrouwbaar is. Deze wereldspelers blijven hun producten continue verbeteren en blijven updates geven.